Maplix op de Engaging Citizen Science Conference 2022

Beleidsmakers inspireren om burgers een duidelijke stem te geven in mobiliteits- en stedelijke planning met behulp van Maplix Engage en Maplix Maps. Hoe we dat gedaan hebben? Je ontdekt het hieronder.

De Engaging Citizen Science Conference 2022 vond plaats op 25 en 26 april in het prachtige Aarhus, Denemarken. En wat een genoegen was het! Deelnemers en sprekers deelden één gemeenschappelijk doel: kennis, ideeën en best practices uitwisselen binnen de citizen science gemeenschap. Een bruisende gemeenschap vol onderzoekers, facilitators, praktijkmensen en natuurlijk burgers zelf, die laten zien hoe waardevol citizen science kan zijn.

De interdisciplinariteit van deze conferentie was indrukwekkend. Het mooie van burgerbetrokkenheid is de horizontale lijn die het trekt over verschillende onderzoeksgebieden. Dit bleek uit de inhoud van de vele interessante presentaties, workshops, demo's en rondetafelgesprekken. Van geluidsoverlastonderzoek tot luchtkwaliteitsonderzoek en, natuurlijk, mobiliteitsonderzoek. Wij van Maplix waren aanwezig voor dat laatste en gaven een inspirerende demo over de noodzaak en methoden om burgers te betrekken bij mobiliteitsplanning.

Burgers een stem geven in mobiliteitsplanning met Maplix Engage

Op 25 april gaven onze co-founders een live demo van de Maplix Engage en Maplix Maps tools aan een groep enthousiaste citizen science experts. Het is altijd een plezier om omringd te zijn door gelijkgestemde mensen.

We demonstreerden niet alleen hoe de Maplix-tools bijdragen aan de vraaggestuurde en bottom-up evolutie in mobiliteitsplanning, maar lieten ook duidelijk zien hoe het kan en moet worden gebruikt als een methodologie voor gegevensverzameling en gegevensdeling in mobiliteitsplanning in heel Europa.

Co-founder Cedric presenteert onze platformen op de Citizen Science Conference 2022

Live demo

Om de functionaliteiten van de Maplix-tools te presenteren, werd een fictieve casestudy in de stad Aarhus opgezet in Maplix Engage, met een relevant lokaal doel en aanpak. Met onze tools verzamelden we een hoop (ruimtelijke) gegevens over waar de deelnemers van de conferentie vandaan kwamen, hoe ze naar Aarhus reisden, waar ze sliepen en hoe ze de stad tot nu toe hadden ervaren. Deelnemers konden eenvoudig deelnemen via verstrekte tablets of op hun eigen smartphone via een QR-code.

Zo konden deelnemers aan de demosesessie zich inleven in de schoenen van lokale burgers en bijdragen aan een lokaal mobiliteitsproject in Aarhus. De verzamelde resultaten werden live en in realtime getoond op een interactieve kaart in Maplix Maps, geprojecteerd op een scherm. Boeiend, interessant maar vooral: leuk!

Presentatie van Maplix Maps op de Citizen Science Conference 2022

Zo dankbaar voor de kans om deel van uit te mogen maken, de ontmoetingen, de prachtige stad en de bijzonder inspirerende sessies. Hopelijk tot de volgende keer, Aarhus!

Anke Bracke

Anke Bracke

May 2022

Deel deze post

Maak kennis met onze experten

Ontdek in een korte demo hoe Maplix jouw stad of gemeente kan helpen naar een duurzaam mobiliteitsbeleid.

Plan een demo

Lees meer nieuws

Bekijk alle blogs